20121017

evren

Merhaba.
Sonunda evreni anlamaya başladım. Aslında evren çok iyi niyetli. Evet, bazen dünyalar kadar istediğimiz şeylerin olmaması için elinden geleni yapar, zorlukla elde ettiğin bir şeyi pat diye elinden alıverir. Hatta bazen o kadar haklı olmana rağmen o kadar haksız durumdasındır ki, elinden hiçbir şey gelmez. Bunların hepsini evren yapar. Bu yüzden evrene hep çok kızarsın. Ama ben bu hafta ne öğrendim biliyor musunuz gençler?
Evren tasarlıyor!
Ben 'her şeyde bir hayır olduğuna' hiç bu kadar çok inanmamıştım. Sayamayacağım kadar dersten haksız yere kalmamın ne hayrı olsundu ki? Boşuna uğraşıp didinmiş olmamın, sürekli insanlara dertlerimi anlatıp anlayış beklememin, aptal ünlü mimarlara beni derslerine kabul etmeleri için yalvarmamın, sürekli ablamı arayıp beni kendime döndürmesini istememin, gözlerini hırs bürümüş kendilerinden başka bir şey düşünmeyen insanlardan yardım isteyip sürekli reddedilmemin, ama en sonunda hepsini başarıp birdenbire her şeyi tekrar kaybetmemin nasıl bir hayrı olabilirdi ki?
Evrenin planları arasında kuralları değiştirmek varmış. İşte hayır buymuş meğer. yeni kurallar. Artık niye şu anda hiç de haketmediğim şeyleri yaşadığımı biliyorum. Evrenin benim için planlarını şimdi anladım ve bu yüzden tüm bunları yaşadığım için neredeyse çok mutluyum.
Hazır mezun olamıyorken, tekrar erasmus'a başvuruyorum;)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Peki proje zamanı gezip arkadaşlarıyla vakit geçiren son anda çalışan insanların yanına gelip projenize ortak olayım mı demek iyi insan olmanın özelliği de bunu kabul etmeyen dersleri düzenli takip eden ve proje için adam gibi çalışan insanların son anda proje grubuna katılmak isteyen ve o ana kadar hiç birşey yapmamış, arkadaşlarının yaptığı işlerden faydalanmak isteyen birini reddetmeleri gözünü hırs bürümek yada iş kapmak isteyen kötü insan olmanın özelliği midir? Bence sorumluluk almaktır ve disiplindir. Sorumsuzluğunu insanlar kötü kalpli hırslı diyerek başkalarına yüklemek seni doğru bir yere götürmeyecektir.

birtutammavi dedi ki...

Peki yakın arkadaşın seninle grup olmak istemeyince, orda tek başına kalmış bi kızla grup olup, sonra tekrar yakın arkadaşın seninle grup olunca o kıza hiçbir şey demeden, haberi bile olmadan onu gruptan atmak iyi bir insanın mı özelliği?
Ben kabul ediyorum, çalışmadım. Çünkü kahretsin ki elimden hiçbir şey gelmiyordu. Hiçbir bilgisayar programı bilmeden, 4-5 arkadaş toplanmadan tek başıma erasmus'a geldim. Etrafımdaki insanların söylediklerine inanmayıp, hala iyi kalpli olduklarını düşünüp derslerle ilgili sorular sordum; ama bitirdikleri projelerle ilgili 'bilmiyorum' dediler. O kadar hiçbir şey yapamıyordum ki, bunlara rağmen tüm yüzsüzlüğümle çıkarıldığımı yeni kavradığım gruba tekrar girmek istedim.
Türkiye'de olsam böyle bir şey yapmazdım evet, en yakın arkadaşlarımdan bile kolay kolay yardım isteyemem ben. Ama orda hocalar bile bana sınavdan önce 'git onların grubuna gir, hepinize aynı notu vereyim işte' diyorlardı. 2 dönemde de aynı şeyi söylediler. Çünkü Erasmus'un amacı gidip orda deli gibi ders çalışmak değil. Bari orda sorumluluk almayın, disiplinli olmayın.