20111108

bayram sevinci.

Arkadaşım Olgay'la Genova'da bayram yaşamazsak olmaz dedik ve bayram sabahı bayramlıklarımızı giyip ve ispanyol ve şilili ev arkadaşlarımı kapıp teker teker burda tanıdığımız kişilerin evine bayram ziyaretine gitmeye karar verdik. 5 kişi başladığımız bayram ziyaretlerimiz gittiğimiz her evdeki türkleri ve italyan, taylandlı, çinli, portekizli ev arkadaşlarını yanımıza almamızla yaklaşık 25 kişiyle sonlandı. Biz Türkiye'de bile bu kadar ev gezmediğimizi anlatırken yabancılar yarın da bayram yapılacak mı diye sorup 'iyi bayramlar' demesini öğreniyorlardı. Günün sonunda Genova'nın Türk kebapçısından kebap alıp, yediğimiz et sanki kurban etiymiş gibi davrandık. Kebaplarımızı yerken Şilili karşimiz çok kalabalık olduğumuzu ve herkesin ayağa kalkıp ismini, nerden geldiğini, yaşını, ne okuduğunu söyleyerek kendisini tanıtması gerektiğini söyledi. Aslında tek istediği o gün tanıştıp hoşlandığı türk karşimizin yaşını öğrenmekti. Daha sonra olaylar Yetenek Sizsiniz Genova'ya doğru gitmeye başladı. Değişik dans stili olan Altan karşimiz yoğun ısrarlardan sonra değişik dans stilini bizimle paylaştı, onu taklit eden portekizli karşimiz ve kendine has stili olan diğer şilili karşim de danslarını sergiledikten sonra 3 patates çevirme gösterisi ve olaylar tam karadenizli karşimiz Olgay'ın kolbastısına doğru giderken bunlara bir son vermemiz gerektiğine karar verip dağıldık.

Yağmurlu, selli Genova'da günlerdir dışarı çıkma yasağı varken ve dışarı çıkamazken ve dünyanın en kapalı bayram sabahına uyanmışken günümüz bayram bayram böylece şenlenmiş oldu, çok iyi oldu çok da güzel oldu. Burayı seviyorum ben.

6 yorum:

b~ dedi ki...

annemlere okudum, koptular :D bu arada patatesleri çevirenin kendin olduğunu neden belirtmedin :p

leon dedi ki...

hayatın çok eğlenceli :)

birtutammavi dedi ki...

çünlü 3 tane patates çevirmek çok büyük marifet olduğu için hava atmak istemedim ablacım. :p
evet burda gerçekten eğlenceli. :)

Supertramp dedi ki...

oha Olgay değil mi o :D

birtutammavi dedi ki...

Of Olgay'ı tanımayan bi ben varmışım zaten. :D

Supertramp dedi ki...

hehe yazının başında zaten belirtmişsin ama ben rastgele blogları dolaşırken fotoğraflarda karşılaşınca şaşırdım:D Bizim bölümden olduğundan tanıyorum da normalde de ünlü olabilir:))