20121031























                                                            Ekim 2008                                                                          Ekim 2012

4 sene olmuş, ben hala kırmızı giyiyorum.

20121030

Bana İstanbul'dan en çok sevdiğim şeyi yollayan bir kuzenim var. Bu gece yollamış, mesajla. Sımsıkı sarıl, öyle uyu demiş. İyi ki yollamış buraya. Çünkü ben gel deyince, hiç gelmez. Hiç gelmedi. Ama artık bu gece birlikte uyuyabiliriz.
Kuzenimi seviyorum.

20121017

evren

Merhaba.
Sonunda evreni anlamaya başladım. Aslında evren çok iyi niyetli. Evet, bazen dünyalar kadar istediğimiz şeylerin olmaması için elinden geleni yapar, zorlukla elde ettiğin bir şeyi pat diye elinden alıverir. Hatta bazen o kadar haklı olmana rağmen o kadar haksız durumdasındır ki, elinden hiçbir şey gelmez. Bunların hepsini evren yapar. Bu yüzden evrene hep çok kızarsın. Ama ben bu hafta ne öğrendim biliyor musunuz gençler?
Evren tasarlıyor!
Ben 'her şeyde bir hayır olduğuna' hiç bu kadar çok inanmamıştım. Sayamayacağım kadar dersten haksız yere kalmamın ne hayrı olsundu ki? Boşuna uğraşıp didinmiş olmamın, sürekli insanlara dertlerimi anlatıp anlayış beklememin, aptal ünlü mimarlara beni derslerine kabul etmeleri için yalvarmamın, sürekli ablamı arayıp beni kendime döndürmesini istememin, gözlerini hırs bürümüş kendilerinden başka bir şey düşünmeyen insanlardan yardım isteyip sürekli reddedilmemin, ama en sonunda hepsini başarıp birdenbire her şeyi tekrar kaybetmemin nasıl bir hayrı olabilirdi ki?
Evrenin planları arasında kuralları değiştirmek varmış. İşte hayır buymuş meğer. yeni kurallar. Artık niye şu anda hiç de haketmediğim şeyleri yaşadığımı biliyorum. Evrenin benim için planlarını şimdi anladım ve bu yüzden tüm bunları yaşadığım için neredeyse çok mutluyum.
Hazır mezun olamıyorken, tekrar erasmus'a başvuruyorum;)

20121003

Bu hafta okulum açıldı.
Çok fazla "okulumu çok seviyorum, keşke hiç mezun olmasam ki..." dediğim için mezun olamıyorum. Evren hiç olmayacak dualarımı kabul ediyor. Erasmus yaptığım sevgili şehir Genova, meğer erasmus öğrencilerini o kadar çok sevmiyormuş ki, tam puan alanlara bile delicesine düşük notlar vermiş. O yüzden benim orta halli ama başarılı puanlarımın hepsi burda başarısız sayıldı. Yani diyeceğim şu ki, kaç tane dersten kaldığımı bilmiyorum. O kadar çok ki, saymamaya karar verdim.
Sürekli erasmus şarkıları klasörümü dinleyip, herkese bağıra bağıra 'iyi ki gitmişim, bi daha olsa bi daha kalırım derslerden, hiç önemli değil' diyerek kendimi avutmaya çalışıyorum; sonra da fotoğraflara bakıp erasmus arkadaşlarımla konuşup onları ne kadar da çok sevdiğimi düşünüyorum. Çok da işe yarıyor! Gerçekten bu kadar çok dersten kaldığım için kendimi hiç üzüntülü hissetmiyorum. Şimdilik yani. İlerleyen zamanlarda belki üzülebilirim, bilmiyorum.
Mesela seneye bence kesin üzülebilirim. Çünkü tüm arkadaşlarım mezun olmuş olacaklar. Onlar o kadar iyi kalpliler ki, böyle sürekli sarılasım geliyor. Ben çok sarılınca beni ittiriyorlar, çok konuşunca 'ay ne çok konuştun betül' diyorlar. Sonra gülüşüyoruz. Tekrar gülüyoruz. o kadar çok gülüyoruz ki, hep sesimiz kısılıyor. O yüzden bu sene hep güleriz.
Ama seneye bilmiyorum. Çünkü kaldığım derslere onlarsız girince aklıma hep acayip espriler geliyor. Sonra biraz gülüyorum, aklımda tutayım da yarın yapayım diyorum, ama akşam olunca bile esprilerimi unutuyorum. Seneye hep bi yere yazarım artık esprileri. Sonra ararım, tekrar gülüşürüz. Belki sesimiz bile kısılır.
Sonuç olarak, evet, bu hafta okulum açıldı. Şimdi hava atmak gibi olmasın ama 16 ay tatil yaptıktan sonra bence de biraz çalışmayı hatta belki de okulumun uzamasını bile hakettim. (aslında bunu haketmedim) ama artık çalışmanın zamanı geldi. O yüzden sabah olduğunda arkadaşlarıma yine koşarak sarılıp derslerime gidip, esprilerime güleceğim.