20091230

kültür şoku

hıhı bugün taaaaam da bundan yaşadım. çok korkunçtu.
ilk halk oyunları topluluğunun yılbaşı zıttırısına gittim. hopla, zıplaa. bakmayın benim o topluluk için ne kadar hevesli olduğuma. ben aslında hiç sevmem böyle oynamayı falan, düğünlerde iki el çırparım tamam. burda da zorla işte bi iki döndüm halayla, sonra kaçtım.
hayır ben oraya izleyici sıfatıyla gitmiştim, eşli danslar falan izlicektim. bileydim böyle kendimi halay çekerken bulcağımı gider miydim sanıyodunuz yoksa siz. bi daha hayatta zaten.
sonra da ordan çıkıp koşa koşa odtünün dönem sonu ve yılbaşı konserine gittim. ve kendime geldim. davul zurnadan sonra jazz tınıları garip ama çok keyifli geldi. azcık da ağlayasım geldi. mutluluktan. dinledim. dinlendim. özüme döndüm. severim özümü.
seneye de artık bi jazz topluluğuna katılmam şart oldu. ya da o değil de bahar şenliklerini organize etmeyi çok çok istiyorum. böyle millet coşsun falan. sonra ben kuliste pek muhterem konuklarımıza kahve ikram edeyim. ne güzel olur.
ama hühotu da severim yaa. üzüldüm şimdi öyle kaçtım falan deyince.

20091226

-

5-6 yıldır dinlemekten korktuğum, duyunca kaçtığım şarkıyı bağıra bağıra söyledim demin. niye yaptım bilmiyorum, isyana geçtim sanırım artık. sıkıldım. bıktım. yoruldum. çok yoruldum.
hayır, içime doğanlar genelde olur benim. ama bu sefer niye olmuyo bi türlü! NEDEN!
yok yok etrafın buğulanmaması lazım. söz verdim kendime. bu kadar başarabileceğimi bile sanmıyodum hiç. ama şimdi olmamalı. buğulanacaksa mutluluktan buğulanmalı. dayanmalıyım. az daha beklicem.

20091217

5d

bakın ne dicem. herkes 5 boyutlu bilmemneye binsin. cepa'da var mesela. hatta 2. filmimsi şeye binsin. en heyecanlısı oymuş. adam öyle dedi. buna binin gençleer dedi.
HARİKAYDI LAAĞN!
böyle kar yağıyo önündeki filmde sonra senin üstüne geliyo karlar falan. çok adrenalin.
ama çok güldüm. böyle katıldım gülmekten. bildiğin 5 dk güldüm durmadan. boğazım falan ağrıdı. yanımdaki de pek komik gülüyodu zaar, çığlıklar ata ata.
çok sevdim, bi daha gitcem.

20091215

tek çiz-me

hayır ben an itibariyle burda ilk teknik çizim sınavından 100 alan tek öğrenci olarak bulunuyorum. hıhı yaptım bunu. inanın. betül kim dedi mavigözlühoca. ihi eki, ben dedim. gel bi öpeyim seni dedi. aynı rüyadersanesindeki gibi di mi pıtırcık? gel bir öpeyim seni. peki dedim, öptü. aferim çok çalışmışsın dedi. "hocam ben bu son sorudaki perspektifi nasıl çizceğimizi aslında pek anlayamadım ama sol arkadaşım çok düşündü sildi, çizdi, sildi, çizdi. sonra bana da söyledi bi de gösterdi bak burdan çekcen burdan çekcen dedi. ben de çektim." dicektim aslında
ama dedim ki "hıhı hocam öyle çalıştım öyle çalıştım ki aklınız durur"
o değil de sol doksanbeş aldı yaa. yirim.
ama çalıştım ya gerçekten de, şimdi yazdıklarımı okuyunca üzüldüm birden. o kadar da değil yani.
ben aslında çok pis teknik çizerim.

20091213

piyano piyano bacaksız

bi kızla tanıştım bugün halk oyunlarında. konyalıyım ben dedi. öyle tatlıydı ki. ne dese kahkalara boğuldum. gül gül belim çatladı. ama etrafta tek gülen bendim. anlamadım niye güldüm o kadar ama çok sevdim yaa. aklına geleni söylüyor hiç çekinmeden. öyle saf ki
bi de gençler ne dicem.
siz dolmuştan zıplayarak inmek ne demek bilir misiniz, ya da merdivenlerden yanınızda biri olmadan çıkamamak. kırtasiyede üst kattaki fotokopi merkezine ulaşmak için yaşlıca beyfendilerden sizin için yukarı çıkıp fotokopi çektirmesini istemek, onun o surat ifadesini izlemek zorunda kalmak ne demek bilir misiniz, ya da sandalyeye güç bela oturup bi daha kalkamamak affedersiniz klozete otururken binbir güçlük çekmek ne demek bilir misiniz ey gençlik.
işte öyle ağrıyo bacaklarım, öyle.

20091206

di mi

bazen aradan çekilmek gerekir.

20091204

tuzlu yüzüm

selin bana dedi ki , "seni keşfettim"
korktum ilk. soğuk duş almış gibi oldum. gözümün önünde sallandı durdu iki kelime.
meğer duraktan geçmiş. selam vermiş etraftakilere, sonra kaldırmış kafasını.
okumuş.
okumuş da okumuş.
sonra daha çok sevmiş beni. önceden de seviyomuş da, şimdi daha çok sevmiş. hıhı öyle olmuş.
ben de dedim ağlarım ama.
sonra kirpiklerim hep tuz olur. hep tuz.
sonra onu çapak sanarlar dalga geçerler benimle dedim. deme öyle şeyler.
kurabiyemden bi ısırık alıp, süt içtim.
ama hoşuma gitmedi de değil hani. iyi ki yazmışım da daha çok sevmiş.
sen hep yaz, ben hep okuyayım dedi.
biraz daha yazayım da daha daha çok sevsin beni.

20091201

beynakını

pıtırcık.
güzel yazıyor. ama kimsenin haberi yok.
sesi güzel, söylese herkes beğencek şarkısını; ama söylemiyor.
çizmeye de yeteneği var. elini çiziyor, benim yüzümü çiziyor. ama çizdikleri defter sayfasında yitiyor. iki çift gözden başkasına ulaşamıyor.
film senaryoları, tiyatro oyunları yaratıyor. ama ne fayda?
çok üzülüyorum. ama ben umutluyum.
o değil.
sevgi pıtırcığım diyorum.
öyle de değil.
dünyanın dörtte birini seven birinden sevgi pıtırcığı olmaz.
sevgi hiçbi şeyi olmaz.
ancak pıtırcık olur.
ananesine bi öpücük verir.